ESMERALDA KLEINREESINK OVER ECHTE VERHALEN WAAR JE VAN GAAT LACHEN EN HUILEN

Ze is een verhalenverteller. Haar kracht is dat ze abstracte onderwerpen als internationale samenwerking, verandermanagement, leiderschap, klantgerichtheid en gender weet te koppelen aan praktijkervaringen uit een herkenbare, maar andere wereld: die van Defensie. Spannende, grappige, maar altijd waargebeurde verhalen die je bijblijven en laten nadenken over hoe zaken in je eigen organisatie werken.
InBeeld bij ZijSpreekt:
Luitenant-kolonel b.d. dr. Esmeralda Kleinreesink over echte verhalen waar je van gaat lachen en huilen.

Militair
Ik ben 20 jaar militair geweest en heb op bijna alle grote uitzendlocaties gezeten waar Nederland was. Over mijn eerste uitzending als hoofd luchttransportplanning voor de NAVO in Afghanistan heb ik een boek geschreven: Officier in Afghanistan (Meulenhoff, 2012). Over hoe het is om als jonge 32-jarige vrouw leiding te geven op een door Italianen gerund, bureaucratisch hoofdkwartier te velde.

Prijswinnend wetenschapper
Ik ben op mijn 40e gepromoveerd op storytelling in organisaties en de handelseditie van mijn proefschrift won de Caforio award voor beste militair-wetenschappelijke boek.

Stand-up comedian
Na de plotselinge dood van mijn man, toen ik 43 was, dacht ik: 'Ik moet nu doen wat ik altijd al wilde doen, want voor je het weet ben je dood'. Dus ik ben stand-up comedian geworden en heb ik o.a. getoerd met cabaretier Javier Guzman. Tot Covid roet in het eten gooide.

Storytelling
Inmiddels heb ik een heel succesvol eigen bedrijf waarin ik mensen leer anderen te overtuigen en te inspireren, zodat hun eigen ideeën werkelijk worden. In mijn lezingen inspireer ik mijn publiek met storytelling om passende keuzes te maken: in hun werk, in hun loopbaan, in hun leven. Niet met droge speeches, maar met echte verhalen die je raken, waar je van gaat lachen en huilen. Net zoals ik in mijn boek Officier in Afghanistan heb gedaan. Waarover de lezers zeggen: “Ik kon niet meer stoppen met lezen, toen ik eenmaal begonnen was” en “Ik heb zo moeten lachen. En dat was ook van de herkenning”. Want iedereen heeft vragen als:

  • Hoe maakt ik integere keuzes? Als je als hoofd luchttransportplanning moet kiezen tussen de minister met haar gezelschap vervoeren (‘niet doen is funest voor je carrière') of een groep automatiseerders die een gebroken internet kabel moeten repareren omdat we geen contact meer hebben met Noord-Afghanistan, wat kies je dan? En hoe zorg je dat de mensen om je heen dat accepteren?
  • Hoe denk je out-of-the-box in een politiek-bureaucratische omgeving? Je wordt opgezadeld met een volledig overspannen, incompetente medewerker. Je krijgt te horen dat terugsturen naar huis niet kan, ‘want dat zou een diplomatiek incident veroorzaken' (En nee, het sturen van een incapabel iemand is dat niet…). Hoe ga je daarmee om?
  • Hoe ga je om met de grote tegenslagen in een mensenleven? Ga je bij de pakken neerzitten als je man zomaar overlijdt aan een hersentumor of bouw je een nieuw leven op? Wat als je een eigen bedrijf hebt en tegelijkertijd chronisch ziek wordt, omdat je schildklier plotseling besluit om je tempo niet meer bij te houden?

In mijn lezing ga ik op dit soort vragen in, helemaal afgestemd op de groep voor wie ik spreek, en onderbouw mijn antwoorden met waargebeurde verhalen uit de militaire en pitchcoaching praktijk. Zodat de zaal andere verhalen en nieuwe metaforen krijgt om te praten over herkenbare problemen. Verhalen vol spanning, humor en begrip.

Esmeralda Kleinreesink boeken voor uw bijeenkomst of event? Bekijk haar profiel en neem contact op met ZijSpreekt.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Impressie van 15de editie Vrouw in de Media Awards op 080324 bij Beeld en Geluid in Hilversum. Presentatie: Janneke van Heugten en Marga Miltenburg

Impressie van uitreiking regionale Vrouw in de Media Awards 2023 aan de winnaars bij regionale omroepen door initiatiefnemers Janneke van Heugten en Marga Miltenburg.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.