Afdrukken

Regine Hilhorst

Regina HilhorstAnti-hokjesvrouw

Regine Hilhorst (1964) is schrijver, dichter, theatermaker en druktemaker. Na de vuurwerkramp in Enschede (mei 2000) barstte vanuit verbijstering een woordenstroom los, die niet meer te stuiten is. Dat zomaar, in een klap, je veilige achtertuin in rook kan opgaan, veranderde haar kijk op de wereld en verbond deze Betuwse allochtoon aan Enschede, waar ze van 2013-2015 stadsdichter werd.

Ze zag ook hoe de stad zichzelf herpakte en als een Fenix uit de as herrees. Dit gaf hoop. En verbinding is hierbij het sleutelwoord. Als artistiek leider van Theatergroep De Nieuwe Koning en als schrijver/dichter/presentator maakt Regine altijd geëngageerde teksten en theater; over angsten, onrecht, ongelijkheid, over minderheden, vrouwen, vluchtelingen, over diversiteit /LHBTI, die herkenbaar zijn en raken. En altijd is het terugkerend thema dat je de keuze hebt, hoe lastig soms ook, om uit je veilige cocon te komen en opnieuw te beginnen.

" … jij moet niet uit de kast.
De kast moet er uit. De kast moet er uit.
Uit jou, uit mij, uit iedereen.." (uit het gedicht: Uit de kast ©2013)

Regine schrijft teksten, gedichten, liedjes, theatrale acts, scenario's of voorstellingen op maat, die het thema van het event of de tijdgeest proberen te vangen en presenteert deze. Alleen of met muzikanten. Ook voor speciale gelegenheden: feestelijk of in rouw. Ze vindt de wereld, waarin we leven en hoe we met elkaar omgaan, niet zo leuk. Vanuit hokjes strijden we om ons eigen gelijk. In haar werk is ze op zoek naar wat bindt. Ze maakt geëngageerd poëtisch theater en schrijft gevraagd of ongevraagd via alle media over zaken waarover ze zich verwondert. Ze werd, samen met negen andere rolmodellen, door journalisten genomineerd voor de Vrouw in de media-Award 2016 Overijssel.

Regine spreekt o.a. over:

  • Moeder aarde minder macho (evt. met muziek)
  • Diversiteit / anti-hokjes denken: jij moet niet uit de kast; de kast moet eruit!
  • De functie van kunst en cultuur/poëzie/ theater; verbeelding als bindmiddel
  • Jezelf presenteren evt. d.m.v workshops poëzie, improvisatie, toneel
  • Over elk maatschappelijk thema, tekst/theater op maat

Regina Hilhorst boeken? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: 06-53148796.

Terug naar Sprekersoverzicht