Afdrukken

Annet van Betuw

Annet van Betuw 16Social media voor senioren

Annet van Betuw (1952) is al vanaf december 1995 ‘online’. Haar ervaring en deskundigheid met internet en social media zet zij de laatste jaren in voor haar workshops en presentaties social media. De ene keer is dat basaal (‘waar gaat het eigenlijk over’), de andere keer gaat het de diepte in: hoe zet je social media in voor je organisatie, hoe profileer je jezelf.

Inmiddels is ze privé en zakelijk al meer dan 30 jaar betrokken bij zeldzame aandoeningen en verstandelijk gehandicapten. Overtuigend laat zij zien dat internet en social media juist voor deze groepen nieuwe wegen openen.

Socialmediavoorsenioren 4eeditie cover sept16Annet van Betuw tijdens het Groot Sociaal Media Debat voor MKB'ers in oktober 2011: “Je moet delen en niet alleen maar zenden, want dan haken de mensen af.”

Zij gaf onder meer een presentatie over 'Hoe communiceer JIJ met je klant (via social media) voor ondernemersnetwerk Gelderland. De website: 'een geslaagde netwerkbijeenkomst. Veel vragen, leuke discussie over de inzet en gebruik van social media'. 

Bovendien begeleidt Annet projecten bij het inzetten van social media. Enkele voorbeelden zijn Symposium Chromosoom x en y variaties, Kansen op Werk (werkervaringsplaatsen voor mensen met een psychische aandoening) en het Ambulante team van Blijf van Mijn Lijf Den Helder.

In september 2013 verscheen 'Social media voor senioren', een praktisch boek waarmee je snel de verschillende social media onder de knie kunt hebben. Het beleefde in oktober 2016 alweer een vierde druk, waarin wordt ingespeeld op de populariteit van WhatsApp onder ouderen. Annet merkt in de trainingen die ze geeft dat steeds meer ouderen die voor het eerst op internet gaan, een pc of laptop overslaan en meteen naar een smartphone gaan. Ze willen 'Appen'. Uitgave Scriptum.

Op de ZeldzameziektenDag 2017 kregen Annet van Betuw en haar man Rob Jongman de Zeldzame Engel Award toegekend.

Annet kan een lezing verzorgen over:

1. Social media en

  • Profilering / strategie
  • Senioren
  • Zeldzame aandoeningen / zeldzame chromosoomafwijkingen

2. Veilig internetten door verstandelijk gehandicapten

Annet van Betuw voor een lezing boeken? Vul dan het contactformulier in van ZijSpreekt of bel voor info naar 06-53148796.

Terug naar Sprekersoverzicht