Afdrukken

Ineke ter Heege geridderd

Lintje 1Het heeft Zijne Majesteit behaagd..
Onder de 2800 gedecoreerden: Ineke ter Heege en Jan-Jaap Jansen. Met hun theatergroep De Kern vertellen ze al dertig jaar verhalen over sterke markante vrouwen (schrijvers, denkers, vechters) waarmee ze, aldus burgemeester Sjoerd Potters van Bilthoven bijdroegen aan een betere positie van vrouwen. Het echtpaar kreeg de Ridderorde van Oranje Nassau opgespeld. Na afloop werd er getoast en gefeliciteerd en ja, ZijWasErbij..

Afdrukken

Nieuwsbrief ZijSpreekt april 2017

foto mannenpanelZegneetegenhetmannenpanel.nl; Onderzoek Motivaction gasten aan tafel in talkshows; 50 rolmodellen voor vrouwen in de techniek; Tips voor meer vrouwen in sportbesturen; In memoriam opvoedkundige Channah Zwiep; Nieuwe boeken; Kijktips en meer in de 90ste editie van ZijSpreekt.

Afdrukken

Saron Petronilia over werk en overgang

SaronP9‘Alles over werken in de overgang, met succes je loopbaan vervolgen na je 45ste' is het eerste boek dat de combinatie maakt tussen overgang en werken. Het helpt vrouwen hun overgangssymptomen de baas te worden zodat hun werk er niet onder lijdt. Zo'n 1 miljoen werkende vrouwen in Nederland zijn in de overgangsfase. Tijdens een drukbezocht optreden in theater Vleuten overhandigde auteur Saron Petronilia haar boek aan HR-managers en ZijWasErbij..

Afdrukken

Chantal Heutink op hoge hakken in Afrika

Chantal2Ze moest haar project - het wasbaar maandverband dat ze ontwikkelde voor vrouwen in Kenia - stopzetten want er was te weinig geld om het werk door te zetten. Sociaal ondernemer Chantal Heutink schreef er een boek over: Op hoge hakken in Afrika. Over je dromen volgen, over vallen, opstaan en weer een nieuwe weg inslaan. In maart werd het bij Deloitte gepresenteerd en ZijWasErbij..

Afdrukken

Mannenpanel

Zegnee logoMannen spreken zich uit tegen het mannenpanel op de online intentieverklaring ‘Zeg nee tegen het mannenpanel’ die op donderdag 13 april is gelanceerd. De verklaring moet meer mensen prikkelen om ‘Ja’ te zeggen tegen panels waar iedereen zich in Nederland in herkent. Initiatiefnemers publiciste Petra Stienen, Marga Miltenburg (ZijSpreekt) en Janneke van Heugten (Mediaplatform VIDM) vragen succesvolle mannelijke sprekers van Nederland om voortaan ‘nee’ te zeggen als ze gevraagd worden voor een congres of een mediaoptreden waarin alleen mannen uitgenodigd zijn.