Afdrukken

Kabinet Rutte III m/v? - nieuwsbrief ZijSpreekt

UN women petitiePetitie voor gelijke samenstelling nieuw kabinet, opheffing autorijverbod Saoedische vrouwen kleine stap in de vooruitgang, laag aantal vrouwelijke muzikanten op radiozenders en festivals, vrouwen verdienen 16% minder dan mannen, nominaties, prijzen, nieuwe uitgaven, in de media en veel meer in de 95ste nieuwsbrief van ZijSpreekt.

Afdrukken

Femke Alsemgeest presenteert TraumaMist

Femke 1In Den Haag presenteerde Femke Alsemgeest haar derde boek 'Doorbreek de stilte' over traumatische ervaringen, zwijggedrag en de door haar ontwikkelde methode TraumaMist voor beter leren luisteren door hulpverleners. ZijWasErbij..

Afdrukken

Optimisten in nieuwsbrief ZijSpreekt sept 2017

Harpers Bazaar September 2017 NetherlandsWereldrecord Dubbele Kanaaloversteek blijft op naam van lange-afstandszwemmer Irene van der Laan; NPO houdt woord met vrouwelijke dj's op prime-time; Harper's Bazaar en Vogue trekken zich kritiek aan en beloven meer modellen van kleur te laten zien; #BBCWomen voor gelijke beloning; Meer vrouwelijke blauwhelmen bij vredesmissies; Beschamend laag cijfer topvrouwen; Funda Müjde en Caroline Gadella bij EenVandaag in de Optimist; Nieuwe boeken en meer nieuwswaardigheden in de 94ste nieuwsbrief van ZijSpreekt.

Afdrukken

Vrijhaven Shanghai door Joan Veldkamp

BoekVeldkamp10b SmallVrijhaven Shanghai. Hoe duizenden vluchtelingen in China aan de Holocoast ontkwamen is geschreven door Aziëdeskundige Joan Veldkamp. Zij belicht hierin Shanghai als toevluchtoord tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de hand van persoonlijke verhalen van twee joodse jongens die in 1938 met hun ouders nazi-Duitsland wisten te ontvluchten en in het getto van Shanghai, ondanks alle armoede en dreiging, een onvergetelijke jeugd hadden.
8 september werd Vrijhaven Shanghai onder grote belangstelling bij Athenaeum Boekhandel gepresenteerd en ZijWasErbij..