Afdrukken

ZijKiest: Nieuwsbrief ZijSpreekt februari 2017

Kieseenvrouw#ZijKiest op 15 maart en stemt strategisch via #StemopeenVrouw #KieseenVrouw; WNL en de Volkskrant op zondag komen met Vrouwendebat; de Women's March krijgt een vervolg; Mediamakers krijgen tips in #beperktzicht; Florien Vaessen prominent in Margriet; Noor Spanjer kreeg 30 dates cadeau en schreef er een boek over; Meer vrouwen in de wetenschap in het Johanna Westerdijkjaar; In memoriam Karen de Bok en meer in de 88ste editie van ZijSpreekt.

Afdrukken

Nieuwsbrief ZijSpreekt special awardsuitreiking

Ruim 18.500 mensen brachten hun stem uit op de genomineerden voor de Vrouw in de Media Awards 2016. Voor het eerst ook op regionale vrouwelijke experts die gezichtsbepalend zijn. Vanaf 25 januari werden de prijzen uitgereikt. Bekijk de special in de 87ste nieuwsbrief van ZijSpreekt.

Afdrukken

Dafne Schippers wint de Vrouw in de Media Award 2016

Winnaars VIDM16Dafne Schippers, atlete en wereldkampioen 200 m sprint is winnaar van de Vrouw in de Media Award 2016. Oprichter van de Stichting StopLoverboysNU, Anita de Wit, is winnaar van de You Go Girl Award 2016. De Vrouw in de Media Award is een initiatief van Mediaplatform VIDM.nl en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hun vaker dat podium te bieden.

Afdrukken

Eindejaarsbericht ZijSpreekt 2016

nw jaar 17 ZS.2

Terugblik op activiteiten in 2016. Een jaar waarin ZijSpreekt 84 nieuwe spreeksters verwelkomde, met recent José-Anne Ockhuijzen, Monique ten Hagen en Marleen Derks. Aandacht voor de nominaties Vrouw in de Media Awards en de boeken van Anke Siegers, Leontine van Hooft, Annemieke Hendriks, Esseline van de Sande en Esther Bergsma. Prominent in de media: Chantal Heutink met haar verhaal over het mislukken van haar bedrijf in Kenia. Je leest het en meer in het 86-ste bericht van ZijSpreekt.