« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Cybersecurity

In begrijpelijke taal uitleggen over het belang dat we ons beveiligen

Astrid Oosenbrug is een autodidact en sociaal ondernemer die haar sporen heeft verdiend als cybersecurity-expert en voorvechter van diversiteit en inclusiviteit. Ze is een no-nonsense professional die zich richt op praktijkgerichte oplossingen en staat bekend om haar oprechtheid en duidelijke mening. Astrid heeft een diverse carrière die haar in verschillende rollen en sectoren heeft gebracht, altijd gedreven door haar passie voor sociale impact en technologische innovatie.

Loopbaan en Functies:

  • CEO en Co-founder van DIVD Academy: Als mede-oprichter en CEO van DIVD Academy richt Astrid zich op het ontwikkelen van ethisch bewustzijn en vaardigheden in de cybersecurity-sector. Ze verbindt jong hackerstalent met ervaren professionals en ondersteunt hen in hun ontwikkeling.
  • Public Affairs & CSR Officer bij ESET Nederland: In haar rol bij ESET Nederland gebruikt Astrid haar ervaring om bij te dragen aan het Nederlandse cybersecurity-landschap en zet ze zich in voor maatschappelijke verantwoordelijkheid en publieke belangen.
  • Voorzitter COC Nederland (2018 - 2024): Als voormalig voorzitter van COC Nederland, ’s werelds oudste LHBTI-organisatie, heeft Astrid zich hard gemaakt voor de rechten en emancipatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans- en intersekse personen.
  • Lid Raad van Toezicht bij Enver: Sinds 2023 is Astrid op voordracht van de cliëntenraad en pleegouderraad actief als lid van de Raad van Toezicht bij Enver, een organisatie die zich inzet voor het welzijn van kinderen, jongeren en gezinnen die in kwetsbare situaties verkeren.
  • Tweede Kamerlid voor de PvdA (2012 - 2017): Tijdens haar tijd als parlementslid was Astrid een scherp criticus van privacy-inbreuk door nieuwe opsporingswetten en speelde ze een belangrijke rol in de invoering van Responsible Disclosure beleid binnen de overheid.

Astrid is daarnaast mede-oprichter van het Dutch Institute for Vulnerability Disclosure (DIVD), een organisatie die zich inzet voor het ontdekken en melden van digitale kwetsbaarheden met het doel de samenleving veiliger te maken. Haar betrokkenheid bij de ethische hackersgemeenschap en haar werk in cybersecurity heeft haar aanzien gegeven als expert in deze snel groeiende sector.

Onderscheidingen:

  • Digital Leader of the Year (2017): Astrid ontving deze onderscheiding tijdens het Nationaal Management & IT Symposium voor haar leiderschap en bijdragen in de digitale sector.
  • Vrouw in de Media Award Zuid-Holland (2021): Deze award erkent haar invloed en zichtbaarheid als vrouwelijke expert in de media, met bijzondere aandacht voor haar maatschappelijke betrokkenheid.

Spreker en Expert:

Astrid Oosenbrug spreekt over een breed scala aan onderwerpen, waaronder:

  • Cybersecurity: Responsible disclosure en kwetsbaarheidsbeheer.
  • Open Source en Overheid: Toepassing van open source, open data en open standaarden.
  • Diversiteit en Inclusiviteit: LHBTI+ rechten en emancipatie.
  • Onderwijsvernieuwing: Praktisch versus theoretisch onderwijs, met een focus op ICT-onderwijs.
  • Ervaringsdeskundige: Het belang van autodidact, leren door te doen, welzijn van kwetsbare jongeren.

Astrid begon haar carrière als systeembeheerder, maar haar werk heeft zich uitgebreid naar politiek, NGO’s en de private sector, waarbij ze altijd streeft naar een inclusievere en veiligere (digitale) wereld.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Astrid Oosenbrug boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN