• ‘We kijken terug op een hele fijne samenwerking met Margje van Weerden, die de Monitor Vrouwelijke Hoogleraren 2022 presenteerde. Deskundig, vol humor en flexibel in opstelling. Heel fijn en voor herhaling vatbaar!’
    drs. Lidwien Poorthuis - Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Recht en feminisme

Als wetgevingsadviseur en entertainer voelt Margje zich op veel plekken thuis.

Margje werkte als strafpleiter en als docent/ onderzoeker bij de Universiteit van Amsterdam. Momenteel is ze de wetgevingsadviseur strafrecht van de Raad voor de Rechtspraak. Door haar werk is Margje gewend om te spreken in het openbaar. Ze moest immers rechters overtuigen, studenten bij de les houden en  (in de podcast de Staat van het Strafrecht) complexe juridische thema’s begrijpelijk uitleggen voor het grote publiek.

Margje trad naast dit werk op bij evenementen met een maatschappelijke of wetenschappelijke inslag. Denk aan het modereren van juridische symposia, een gesprek met de zaal na een film over een rechtszaak, het jureren bij een pleitwedstrijd en het presenteren van een middag over de vrouwelijke hooglerarenmonitor. In de avonden en weekenden is ze ook vaak op het podium te vinden. Zo trad ze dit voorjaar op met een cabaretact in Paradiso (bij de Mus XL) en was ze de presentator van de Great Gatsby Nieuwjaarsavond in Amsterdam en de Burlesque Revue op Lowlands.

Met haar humor en nieuwsgierigheid weet Margje verbinding te maken met het publiek. Ze weet een knipoog toe te voegen aan serieuze gelegenheden, maar ook juist betekenis toe te voegen aan een luchtige avond. Daarbij is ze niet bang de boel een beetje op te schudden. Een echte entertainer met diepgang, een betrokken jurist met een kwinkslag.

Margje kan niet alleen als moderator optreden, maar ook zorgen voor een ludieke of serieuze inleiding of afsluiting van de dag. Ook denkt ze graag van tevoren mee over een goede opbouw van het programma.

Voor al uw variétéavonden, prijsuitreikingen, juridische debatten, feministische acties en wetenschappelijke congressen: Margje is uw (vak)vrouw!

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Margje van Weerden boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN